Premii carte1. Premiul „Petre S. Aurelian“ - științe economice, PREMIILE ACADEMIEI ROMÂNE PENTRU ANUL 2018, decembrie 2020


Joi, 3 decembrie 2020, a avut  loc decernarea premiilor Academiei Române pentru anul 2018. Premiile sunt acordate celor mai reprezentative creații științifice și culturale românești, realizate sau publicate în anul 2018 în domenii diverse, de la literatură, istorie, filosofie, arte plastice, teatrale și muzicale, până la matematică, fizică, chimie, biologie, agronomie, silvicultură, științe economice, juridice, tehnice, tehnologia informației etc.
În cadrul evenimentului, prof.univ.dr. Florin Georgescu a primit Premiul 1 în domeniul economic - ”Petre S. Aurelian” pentru lucrarea ”Capitalul în România postcomunistă”, vol. 1-3, apărută la Editura Academiei Române în 2018. 


Detalii despre premiile acordate sunt disponibile Aici.2. Premiul Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală “Niște Țărani”, noiembrie 2019


Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „NIȘTE ȚĂRANI  a organizat  sâmbată 09 noiembrie 2018, ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației, în celebra Bisericuță din cătunul  Viorești, comuna Slătioara, județul Vâlcea, renumită pentru celebra ,,Friză a Potecașilor„, monument intrat în patrimoniul UNESCO. Evenimentul s-a desfășurat în prezența fondatorului Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște țărani”, scriitorul Dinu Săraru, a președintelui fundației gl.lt.(r) Olimpiodor Antonescu, a președintelui de onoare al acesteia Î.P.S. dr.Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și a reprezentantilor autorităților publice locale și a unui numeros public.

Marele Premiu a fost acordat Prof.univ.dr.Florin Georgescu,Prim-viceguvernator al B.N.R., personalitate emblematică național în domeniul cercetării economice, financiare și bancare, pentru monumentala și excepționala lucrare, unicat în peisajul românesc ,,CAPITALUL ÎN ROMÂNIA POST-COMUNISTĂ„, riguroasă, complexă și profundă investigare științific-academică.

Detalii despre eveniment sunt disponibile Aici.


3. Premiul Constantin Brâncoveanu în domeniul economic pentru volumele Capitalul din România postcomunistă, octombrie 2019


Florin Georgescu Premiul Constantin Brancoveanu Fundatia AlexandrionÎn seara zilei de 1 octombrie 2019, la Ateneul Român, s-a desfășurat ceremonia de decernare a premiilor Constantin Brâncoveanu oferite de către Fundația Alexandrion.

În onoarea valorilor culturii române, membrii juriului, condus de către academicianul Răzvan Theodorescu, reunit pentru acordarea premiilor Constantin Brâncoveanu, au hotărât, cu unanimitate de voturi, decernarea premiului Constantin Brâncoveanu, în domeniul economic, domnului prof.univ.dr. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, pentru analizele excepționale din volumele “Capitalul din România postcomunistă”.

Detalii despre eveniment sunt disponibile Aici.

Florin Georgescu - Gala Premiilor Constantin Brancoveanu Fundatia Alexandrion
4. Diploma de excelență și Distincția Cercetătorul științific al anului 2018 din partea Asociației Generale a Economiştilor din România (AGER) pentru lucrarea Capitalul din România postcomunistă, ianuarie 2019


Florin Georgescu Premiile AGER 2018 Diploma Excelenta si Distinctia Cercetatorul Anului
Luni, 28 ianuarie 2019, s-au decernat Premiile AGER pe anul 2018.

Diploma de excelență și Distincția Cercetătorul științific al anului 2018 pentru activitatea originală de analiză a consecințelor trecerii la economia de piață realizată în lucrarea CAPITALUL ÎN ROMÂNIA POSTCOMUNISTĂ, prima sinteză de autor relevantă a proceselor transformaționale în ultimele trei decenii, a fost acordată domnului Prof. univ. dr. Florin Georgescu.

Informații suplimentare privind premiile AGER se găsesc Aici, iar alocuțiunea domnului Florin Georgescu din cadrul evenimentului este disponibilă la următoarea adresă.


Comentarii